Президентът на Украйна Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист,

...
Президентът на Украйна Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист,
Коментари Харесай

Зеленски преди финала на Мондиала: Във войната няма шампиони, победител трябва да е мирът


Президентът на Украйна Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога направи послание към света във връзка финала на Мондиала по футбол в Катар.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8611
Той прикани за завършек на войната в родината му и изиска среща на върха, отдадена на мира по света.

Преди дни обаче ФИФА разгласи, че няма да почете молбата на президента обръщението да бъде излъчено преди първия съдийски сигнал на мача сред Аржентина и Франция, като призова участниците на Световното състезание да не смесват футбола с политика.

Ето какво сподели президентът във видеообръщение преди последния дуел от Световното състезание:

Топли поздрави от Украйна към всички почитатели на футбола, живота и мира! Поздравявам целия свят с финала на Световното състезание! Днес ще забележим една обща победа - празник на човешкия дух.

Това Световно състезание сподели още веднъж и още веднъж, че обособените страни и националности могат да решат кой е по-силен, играейки почтено и без да си играят с огъня - на зеления терен, а не на окървавеното полесражение. Това е фантазията на толкоз доста хора - когато играчите се надпреварват и всички се радват на мира. Всеки татко би се радвал да заведе сина си на футболен мач. Всяка майка би се радвала синът ѝ да се върне от война. Украйна се бори за мир повече, в сравнение с за каквото и да било друго. Ние предложихме на света проект за мир, без всевъзможни ангажименти. Предложихме го, тъй като във войната няма първенци. Не може да има и еднакъв мач.

По тази причина разгласявам самодейността за среща на високо ниво за мир тази зима. Среща, която да сплоти всички народи по света към идеята за световен мир.

Стадионите и трибуните се опразват след мача. А след войната градовете остават празни. По тази причина войните би трябвало да се провалят, а първенец би трябвало да е мирът. Както това се случва в Катар в този момент - международно състезание, а не международна война. Възможно е! Моля ви, подкрепете Украйна и нашите опити да върнем мира! Присъединете се към срещата на върха Глобален проект за мира и станете бранител на мира. Нека гледаме дружно финала и края на войната! Слава на Украйна! И цветущ ден на Катар!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР